Geld

Stop de stapels

post in de brievenbus

Jaren geleden maakte ik samen met mijn dochter een video voor een “stop de stapels” challenge. Hoewel we samen de grootste lol hadden toen zij van buiten een berg aan folders en krantjes door de brievenbus duwde, schrok ik op dat moment van de hoeveelheid papier. Ik adviseerde de deelnemers aan de challenge een nee/nee sticker en ik besloot ‘m zelf ook maar op te plakken.

Zeg maar nee, dan krijg je er twee
Deze spontane actie was tegen het zere been van de bezorger. In plaats van een folder in de bus, kreeg ik uit protest een pak met folders voor de deur..
Gelukkig loste een belletje naar zijn werkgever dat probleem al snel op en daarna ging het goed. Wel kwam hij aan het eind van het jaar zijn eindejaarsfooi vragen voor het netjes niet bezorgen van de folders… ach ja, daar kon ik wel om lachen en ik betaalde met liefde.

Het scheelde me namelijk niet alleen een berg papier, maar ook een heleboel verleidingen. Aanbiedingen van spullen die ik toch niet echt nodig had, opheffingsuitverkopen, markten en beurzen… Mijn portemonnee en agenda waren mij ook dankbaar, want als ik niet wist van die ene toffe aanbieding bij die ene drogist hoefde ik er ook niet heen 😉

Voor mij was het dus een uitkomst. In het begin was het wennen en voelde ik ook wel een soort van FOMO, of meer Fear of Missing an Offer. Want wat nou als nét die ene supergoede aanbieding op de mat zou komen te liggen en ik net die sticker geplakt had?
Gelukkig was dat snel over en nogsteeds ben ik er niet bang voor. Als ik echt een aanbieding voor een bepaald artikel zoek is Google mijn beste vriend. Of mijn moeder, want als ze weet dat ik bijvoorbeeld ga behangen of verven in huis houdt ze gewoon alle folders voor me in de gaten. Ideaal!
Daarnaast heeft bijv Spotta een eigen app met alle folders en staat de aanbiedingen bij de betreffende winkels ook online. Mocht je écht iets zoeken kom je er dus wel. Voordeel van zoveel moeite doen is dat je het vaak niet doet, en dus ook de deur niet uitgaat voor de aanbieding. Je bespaart dus nogsteeds tijd en geld ..

Heb jij er weleens over nagedacht om een nee/nee of nee/ja sticker op je brievenbus te plakken? Of, als je er al eentje hebt, wat levert het jou op?

Over de auteur

Ilona Visker | Founder van letsorganize.online

Ilona Visker is senior professional organizer en oprichter van Let's Organize. In haar blogs neemt ze haar jarenlange ervaring als organizer en single mom mee om jou te laten zien hoe je zo simpel en effectief mogelijk kunt organizen

Nieuwste berichten

Toch vakantiestress

< Naar TijdTijd Toch weer vakantiestress  Deze blog plaats ik een paar uur voor ik op vakantie ga. Ik heb vanmiddag nog 2 kantjes aan 'to-do's' weggewerkt en eigenlijk had ik nog meer willen doen. Over het algemeen heb ik mijn tijd goed in de smiezen, hoe kan...

Besparen door op te ruimen

<terug naar GeldGeld Besparen én meer ruimte? Dat je geld kunt verdienen met opruimen wist je waarschijnlijk wel. Maar opruimen en bespraen, dat is wat minder voor de hand liggend. Of toch niet? Heb je net een leuk kastje gekocht, heb je niet de juiste...

Toverstafje

<terug naar Spullen Spullen Toverstafje?  Stel; je wordt morgen wakker en er is iemand langsgeweest met een toverstaf om je huis op te ruimen. Waar zou je dat het eerste aan merken? Wat komt er het eerste bij jou op? De stapel was die je naast je bed...

Kip zonder kop

< Naar Tijd Tijd Kip zonder kop  Vroeger toen ik nog in loondienst werkte had ik een manager die je de hele dag van links naar rechts zag lopen met een stapel dossiers. Wat hij zei was altijd hetzelfde; ik heb het druk. Ik heb het zoooo druk! Herken jij ze...

Waar blijven mijn sokken?

<terug naar SpullenSpullen Waar blijven mijn sokken?Ik weet niet hoe het bij jou gaat maar ik kom toch wel heel regelmatig single sokken tegen in de schone was. Het lijkt wel of er een of ander sokslurpend monster in mijn wasmachine woont Mijn vriendinnen hoor ik...

De kracht van een tomaat

Ooit geweten dat tomaten goed zijn voor je productiviteit? Dat zit zo, ooit was er een Italiaan met de naam Francisco Cirillo. Hij ontdekte …