Geld

Stop de stapels

post in de brievenbus

Jaren geleden maakte ik samen met mijn dochter een video voor een “stop de stapels” challenge. Hoewel we samen de grootste lol hadden toen zij van buiten een berg aan folders en krantjes door de brievenbus duwde, schrok ik op dat moment van de hoeveelheid papier. Ik adviseerde de deelnemers aan de challenge een nee/nee sticker en ik besloot ‘m zelf ook maar op te plakken.

Zeg maar nee, dan krijg je er twee
Deze spontane actie was tegen het zere been van de bezorger. In plaats van een folder in de bus, kreeg ik uit protest een pak met folders voor de deur..
Gelukkig loste een belletje naar zijn werkgever dat probleem al snel op en daarna ging het goed. Wel kwam hij aan het eind van het jaar zijn eindejaarsfooi vragen voor het netjes niet bezorgen van de folders… ach ja, daar kon ik wel om lachen en ik betaalde met liefde.

Het scheelde me namelijk niet alleen een berg papier, maar ook een heleboel verleidingen. Aanbiedingen van spullen die ik toch niet echt nodig had, opheffingsuitverkopen, markten en beurzen… Mijn portemonnee en agenda waren mij ook dankbaar, want als ik niet wist van die ene toffe aanbieding bij die ene drogist hoefde ik er ook niet heen 😉

Voor mij was het dus een uitkomst. In het begin was het wennen en voelde ik ook wel een soort van FOMO, of meer Fear of Missing an Offer. Want wat nou als nét die ene supergoede aanbieding op de mat zou komen te liggen en ik net die sticker geplakt had?
Gelukkig was dat snel over en nogsteeds ben ik er niet bang voor. Als ik echt een aanbieding voor een bepaald artikel zoek is Google mijn beste vriend. Of mijn moeder, want als ze weet dat ik bijvoorbeeld ga behangen of verven in huis houdt ze gewoon alle folders voor me in de gaten. Ideaal!
Daarnaast heeft bijv Spotta een eigen app met alle folders en staat de aanbiedingen bij de betreffende winkels ook online. Mocht je écht iets zoeken kom je er dus wel. Voordeel van zoveel moeite doen is dat je het vaak niet doet, en dus ook de deur niet uitgaat voor de aanbieding. Je bespaart dus nogsteeds tijd en geld ..

Heb jij er weleens over nagedacht om een nee/nee of nee/ja sticker op je brievenbus te plakken? Of, als je er al eentje hebt, wat levert het jou op?

Over de auteur

Karin Blonk professional organizer budgetcoach

Ilona Visker | Founder van de community

Ilona is (senior) professional organizer en schrijft artikelen over haar ervaringen van de afgelopen jaren.

Nieuwste berichten

Het belang van een opruimroutine

< Naar Tijdorganiseren Het belang van het hebben van een opruimroutine: organiseer je leven  Wist je dat het hebben van een effectieve opruimroutine je kan helpen om orde te scheppen in de chaos en je leven te organiseren?Een opgeruimde omgeving zorgt niet...

Opruimen tijdens de Ramadan

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig islamitische gezinnen mogen helpen bij het opruimen en organiseren van hun woning. 1 oud klant, laten we haar Nora noemen, nam vorige week weer contact met mij op voor een duwtje in de juiste richting. Zij gaf aan dat nu de Ramadan weer begonnen was zij om meerder redenen de behoefte voelde om haar woning weer een reset te geven.

Maaltijdplanner

Een maaltijden planner gebruiken is een verademing om niet elke dag je hoofd te hoeven breken met “Wat gaan we vandaag eten?”. Of te eindigen met alweer hetzelfde gerecht als vorige week.

Je voorraadkast opruimen

Bijna elk huis heeft wel een voorraadkast. Een voorraadkast is in principe bedoeld voor het schoon en droog bewaren van je boodschappen. Maar in veel gevallen vind je er  ook vele andere spullen. Denk aan; schoenen, vazen, de stofzuiger, schoonmaakspullen, batterijen, spelletjes en wellicht nog meer…

Gewoontes

Iedereen kent ze wel. De goede en de slechte. Degene die je niet hebt of die je wel hebt. Welke je graag zou willen dat je ze had of juist niet had.

Kinderbijslag, wat koop jij er van?

<terug naar GeldGeld Wat doe jij met de kinderbijslag April is net van start, dat betekent dat de kinderbijslag van dit kwartaal weer gestort is. Wat doe jij er mee?Veel mensen hebben 1 betaalrekening en vaak 1 spaarrekening. De kinderbijslag wordt bijgeschreven,...