Spullen

Toverstafje om je huis op te ruimen?

 

Stel; je wordt morgen wakker en er is iemand langs geweest met een toverstafje om je huis op te ruimen. Waar zou je dat het eerste aan merken?

Wat komt er het eerste bij jou op? Heeft het toverstafje om op te ruimen de stapel was die je naast je bed verzameld hebt weggewerkt? Of toch die schoenen in de gang waar iedereen zijn nek over breekt bij binnenkomst? 

Ik stel deze vraag weleens aan mijn klanten als ze niet zo goed weten waar ze willen beginnen met opruimen. De uitkomst is soms heel logisch (want ja, naast je bed kijk je het eerste als je wakker wordt), maar soms ook heel verrassend. Dan beginnen we bijvoorbeeld in de bestekla, of met de stapel tijdschriften die ze al maanden een schuldgevoel geeft.

Ondanks dat ik al ruim 11 jaar als organizer werk heb ik zelf ook nog zo mijn zwakke plekken in huis, zo heb ik in de woonkamer 2 plankjes hangen waar inmiddels meer troep op staat dan leuke dingen waar het in eerste instantie voor bedoeld was. Het legt gewoon zo lekker weg. Heb ik kleingeld? Hup, op het plankje. Post? Op het plankje. De bioscoopbonnen die al maanden liggen te verstoffen? Die liggen… op het plankje. 

Discipline om het plankje te ontzien ontbreekt bij mij en mijn puberende huisgenoten dus ik heb besloten om het probleem rigoureus aan te pakken. Binnenkort verdwijnen de plankjes en het houten bankje dat er onder staat. Deze plek wordt opgevuld door wat mooie potten met planten en een ingelijste tekening die onlangs voor ons gemaakt is. Geen plek meer voor losliggende spullen!

Ik zie de volgende uitdaging alweer op de loer liggen; hoe hou ik de planten in leven? Als je de gouden tip voor me hebt hoor ik het graag! 

Wil jij de voor en na straks zien? En op de hoogte blijven of ik niet stiekem de vensterbank vol leg met spullen? 
Op instagram zal ik het in de stories laten zien @letsorganize.online

In de tussentijd ben ik benieuwd… wat gaat het toverstafje voor jou aanpakken? 

 

Over de auteur

Karin Blonk professional organizer budgetcoach

Ilona Visker | Founder van de community

Ilona is (senior) professional organizer en schrijft artikelen over haar ervaringen van de afgelopen jaren.

Wil je meer lezen over dit onderwerp?

Waar blijven mijn sokken?

<terug naar SpullenSpullen Waar blijven mijn sokken?Ik weet niet hoe het bij jou gaat maar ik kom toch wel heel regelmatig single sokken tegen in de schone was. Steeds vraag ik het me af: waar blijven mijn sokken? Het lijkt wel of er een of ander sokslurpend...

Stop de stapels

<terug naar GeldGeld Stop de stapels Jaren geleden maakte ik samen met mijn dochter een video voor een “stop de stapels” challenge. Hoewel we samen de grootste lol hadden toen zij van buiten een berg aan folders en krantjes door de brievenbus duwde, schrok ik op...

Opruimen tijdens de Ramadan

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig islamitische gezinnen mogen helpen bij het opruimen en organiseren van hun woning. 1 oud klant, laten we haar Nora noemen, nam vorige week weer contact met mij op voor een duwtje in de juiste richting. Zij gaf aan dat nu de Ramadan weer begonnen was zij om meerder redenen de behoefte voelde om haar woning weer een reset te geven.

Van die plinten en andere klusjes

< Naar Tijdorganiseren Van die plinten en andere klusjes   De plinten die nog eens bevestigd moeten worden, een nieuwe deurklink op de wc deur of dat ene schilderij wat nog eens opgehangen moet worden.....Een gemiddeld huishouden heeft meerdere klusjes die...

Checklist voorjaarsschoonmaak: Aan de poets

<terug naar Spullen Organiseren, Huishouden Checklist voorjaarsschoonmaak: Aan de poets!  De voorjaarsschoonmaak is, vind ik persoonlijk, een typische activiteit om de lente in je huis te laten. Alle winterspullen weg, alle ramen open en de zon die naar binnen...

Toch weer vakantiestress

< Naar TijdTijd Toch weer vakantiestress  Deze blog plaats ik – midden in mijn vakantiestress – een paar uur voor ik op vakantie ga. Ik heb vanmiddag nog 2 kantjes aan 'to-do's' weggewerkt en eigenlijk had ik nog meer willen doen. Over het algemeen heb ik mijn...

Gewoontes

Iedereen kent ze wel. De goede en de slechte. Degene die je niet hebt of die je wel hebt. Welke je graag zou willen dat je ze had of juist niet had.

Kamperen? Dit neem je mee (inpaklijst)

< Naar Tijdorganiseren Kamperen? Dit neem je mee (inpaklijst)  O heerlijk, kamperen! Als klein meisje ging ik altijd al met mijn ouders met caravan op pad, en nog steeds kan ik er heel gelukkig van worden... Maar als (startende) kampeerder heb je best wel veel...

Het belang van een opruimroutine

< Naar Tijdorganiseren Het belang van het hebben van een opruimroutine: organiseer je leven  Wist je dat het hebben van een effectieve opruimroutine je kan helpen om orde te scheppen in de chaos en je leven te organiseren?Een opgeruimde omgeving zorgt niet...

Geld besparen door op te ruimen

<terug naar GeldGeld Geld besparen én meer ruimte? Dat je geld kunt verdienen met opruimen wist je waarschijnlijk wel. Maar opruimen en geld besparen, dat is wat minder voor de hand liggend. Of toch niet?Hoe je geld kunt besparen door op te ruimen? Lees dan dit...