Spullen, organiseren

Toverstafje om je huis op te ruimen?

 

Stel; je wordt morgen wakker en er is iemand langs geweest met een toverstafje om je huis op te ruimen. Waar zou je dat het eerste aan merken?

Wat komt er het eerste bij jou op? Heeft het toverstafje om op te ruimen de stapel was die je naast je bed verzameld hebt weggewerkt? Of toch die schoenen in de gang waar iedereen zijn nek over breekt bij binnenkomst? 

Ik stel deze vraag weleens aan mijn klanten als ze niet zo goed weten waar ze willen beginnen met opruimen. De uitkomst is soms heel logisch (want ja, naast je bed kijk je het eerste als je wakker wordt), maar soms ook heel verrassend. Dan beginnen we bijvoorbeeld in de bestekla, of met de stapel tijdschriften die ze al maanden een schuldgevoel geeft.

Ondanks dat ik al ruim 11 jaar als organizer werk heb ik zelf ook nog zo mijn zwakke plekken in huis, zo heb ik in de woonkamer 2 plankjes hangen waar inmiddels meer troep op staat dan leuke dingen waar het in eerste instantie voor bedoeld was. Het legt gewoon zo lekker weg. Heb ik kleingeld? Hup, op het plankje. Post? Op het plankje. De bioscoopbonnen die al maanden liggen te verstoffen? Die liggen… op het plankje. 

Discipline om het plankje te ontzien ontbreekt bij mij en mijn puberende huisgenoten dus ik heb besloten om het probleem rigoureus aan te pakken. Binnenkort verdwijnen de plankjes en het houten bankje dat er onder staat. Deze plek wordt opgevuld door wat mooie potten met planten en een ingelijste tekening die onlangs voor ons gemaakt is. Geen plek meer voor losliggende spullen!

Ik zie de volgende uitdaging alweer op de loer liggen; hoe hou ik de planten in leven? Als je de gouden tip voor me hebt hoor ik het graag! 

Wil jij de voor en na straks zien? En op de hoogte blijven of ik niet stiekem de vensterbank vol leg met spullen? 
Op instagram zal ik het in de stories laten zien @letsorganize.online

In de tussentijd ben ik benieuwd… wat gaat het toverstafje voor jou aanpakken? 

 

Over de auteur

Karin Blonk professional organizer budgetcoach

Ilona Visker | Founder van de community

Ilona is (senior) professional organizer en schrijft artikelen over haar ervaringen van de afgelopen jaren.

Wil je meer lezen over dit onderwerp?

Waar blijven mijn sokken?

<terug naar SpullenSpullen Waar blijven mijn sokken?Ik weet niet hoe het bij jou gaat maar ik kom toch wel heel regelmatig single sokken tegen in de schone was. Steeds vraag ik het me af: waar blijven mijn sokken? Het lijkt wel of er een of ander sokslurpend...

Seizoenswissel; tips van een kledingcoach

Waar de één er naar uitkijkt ziet de ander er als een berg tegenop; de seizoenswissel in je kledingkast. Kledingcoach Debby schiet te hulp

Kamperen? Dit neem je mee (inpaklijst)

< Naar Tijdorganiseren Kamperen? Dit neem je mee (inpaklijst)  O heerlijk, kamperen! Als klein meisje ging ik altijd al met mijn ouders met caravan op pad, en nog steeds kan ik er heel gelukkig van worden... Maar als (startende) kampeerder heb je best wel veel...

Maaltijdplanner: Wat eten we vandaag?

Een maaltijden planner gebruiken is een verademing om niet elke dag je hoofd te hoeven breken met “Wat gaan we vandaag eten?”. Of te eindigen met alweer hetzelfde gerecht als vorige week.

Verhuizen, hoe voorbereid ben jij?

<terug naar SpullenOrganiseren Verhuizen, hoe voorbereid ben jij?  Verhuizen betekent verandering. En als er één ding is waar mensen gevoelig voor zijn, dan is het wel verandering. Verhuizen betekent niet alleen een nieuw huis, een nieuwe omgeving, nieuwe...

Slechte goede voornemens

< Naar Tijd organiseren Slechte goede voornemens  Ieder jaar weer opnieuw beginnen we op 1 januari vol goede moed met onze nieuwe voornemens. Heel eerlijk, het merendeel van deze voornemens sneuvelt al snel.Heb jij goede voornemens gehad dit jaar? Ik (Ilanit)...

Wat heb jij geregeld voor je nabestaanden?

<terug naar GeldAls je alleenstaand(e) ouder bent moet jij alles vaak alleen regelen. Je hebt wel mensen waar je op terug kunt vallen, maar wie regelt er dingen als jij er niet meer bent.Recentelijk sprak ik iemand over mijn nabestaandendossier.Haar vraag was voor...

Opruimen tijdens de Ramadan

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig islamitische gezinnen mogen helpen bij het opruimen en organiseren van hun woning. 1 oud klant, laten we haar Nora noemen, nam vorige week weer contact met mij op voor een duwtje in de juiste richting. Zij gaf aan dat nu de Ramadan weer begonnen was zij om meerder redenen de behoefte voelde om haar woning weer een reset te geven.

Van die plinten en andere klusjes

< Naar TijdOrganiseren, tijd Van die plinten en andere klusjes   De plinten die nog eens bevestigd moeten worden, een nieuwe deurklink op de wc deur of dat ene schilderij wat nog eens opgehangen moet worden.....Een gemiddeld huishouden heeft meerdere klusjes...

Je voorraadkast opruimen

Bijna elk huis heeft wel een voorraadkast. Een voorraadkast is in principe bedoeld voor het schoon en droog bewaren van je boodschappen. Maar in veel gevallen vind je er  ook vele andere spullen. Denk aan; schoenen, vazen, de stofzuiger, schoonmaakspullen, batterijen, spelletjes en wellicht nog meer…