Spullen, organiseren

Toverstafje om je huis op te ruimen?

 

Stel; je wordt morgen wakker en er is iemand langs geweest met een toverstafje om je huis op te ruimen. Waar zou je dat het eerste aan merken?

Wat komt er het eerste bij jou op? Heeft het toverstafje om op te ruimen de stapel was die je naast je bed verzameld hebt weggewerkt? Of toch die schoenen in de gang waar iedereen zijn nek over breekt bij binnenkomst? 

Ik stel deze vraag weleens aan mijn klanten als ze niet zo goed weten waar ze willen beginnen met opruimen. De uitkomst is soms heel logisch (want ja, naast je bed kijk je het eerste als je wakker wordt), maar soms ook heel verrassend. Dan beginnen we bijvoorbeeld in de bestekla, of met de stapel tijdschriften die ze al maanden een schuldgevoel geeft.

Ondanks dat ik al ruim 11 jaar als organizer werk heb ik zelf ook nog zo mijn zwakke plekken in huis, zo heb ik in de woonkamer 2 plankjes hangen waar inmiddels meer troep op staat dan leuke dingen waar het in eerste instantie voor bedoeld was. Het legt gewoon zo lekker weg. Heb ik kleingeld? Hup, op het plankje. Post? Op het plankje. De bioscoopbonnen die al maanden liggen te verstoffen? Die liggen… op het plankje. 

Discipline om het plankje te ontzien ontbreekt bij mij en mijn puberende huisgenoten dus ik heb besloten om het probleem rigoureus aan te pakken. Binnenkort verdwijnen de plankjes en het houten bankje dat er onder staat. Deze plek wordt opgevuld door wat mooie potten met planten en een ingelijste tekening die onlangs voor ons gemaakt is. Geen plek meer voor losliggende spullen!

Ik zie de volgende uitdaging alweer op de loer liggen; hoe hou ik de planten in leven? Als je de gouden tip voor me hebt hoor ik het graag! 

Wil jij de voor en na straks zien? En op de hoogte blijven of ik niet stiekem de vensterbank vol leg met spullen? 
Op instagram zal ik het in de stories laten zien @letsorganize.online

In de tussentijd ben ik benieuwd… wat gaat het toverstafje voor jou aanpakken? 

 

Over de auteur

Karin Blonk professional organizer budgetcoach

Ilona Visker | Founder van de community

Ilona is (senior) professional organizer en schrijft artikelen over haar ervaringen van de afgelopen jaren.

Wil je meer lezen over dit onderwerp?

Gewoontes

Iedereen kent ze wel. De goede en de slechte. Degene die je niet hebt of die je wel hebt. Welke je graag zou willen dat je ze had of juist niet had.

Waarom verzamelen wij al die spullen om ons heen?

<terug naar SpullenSpullen WAAROM VERZAMELEN WE AL DIE SPULLEN OM ONS HEEN?  Spullen; we kunnen niet met en niet zonder ze! De ene weet niet beter dan dat die zich altijd omringt heeft met spullen, de ander heeft in de loop der jaren steeds meer spullen...

carnaval; maar waar laat je al die spullen?

<terug naar SpullenSpullen Waar laat je je carnavals outfit?  Onder de rivieren barst het feest der feesten binnenkort weer los; carnaval staat op de stoep! Hoog tijd om eens te kijken waar je al je outfits en accessoires de rest van het jaar op kunt...

Toch weer vakantiestress

< Naar TijdTijd Toch weer vakantiestress  Deze blog plaats ik – midden in mijn vakantiestress – een paar uur voor ik op vakantie ga. Ik heb vanmiddag nog 2 kantjes aan 'to-do's' weggewerkt en eigenlijk had ik nog meer willen doen. Over het algemeen heb ik mijn...

Opruimen om je liefdesleven in balans te krijgen (of houden)

<terug naar SpullenSpullen Een opgeruimd huis, een bloeiend liefdesleven?  Je zou het misschien niet direct zeggen, maar je liefdesleven en je huis hebben meer met elkaar te maken dan je wellicht denkt. Dat je door opruimen letterlijk ruimte kunt maken voor...

Maaltijdplanner: Wat eten we vandaag?

Een maaltijden planner gebruiken is een verademing om niet elke dag je hoofd te hoeven breken met “Wat gaan we vandaag eten?”. Of te eindigen met alweer hetzelfde gerecht als vorige week.

Waar blijven mijn sokken?

<terug naar SpullenSpullen Waar blijven mijn sokken?Ik weet niet hoe het bij jou gaat maar ik kom toch wel heel regelmatig single sokken tegen in de schone was. Steeds vraag ik het me af: waar blijven mijn sokken? Het lijkt wel of er een of ander sokslurpend...

Slechte goede voornemens

< Naar Tijd organiseren Slechte goede voornemens  Ieder jaar weer opnieuw beginnen we op 1 januari vol goede moed met onze nieuwe voornemens. Heel eerlijk, het merendeel van deze voornemens sneuvelt al snel.Heb jij goede voornemens gehad dit jaar? Ik (Ilanit)...

Ruimte maken voor de liefde

<terug naar SpullenSpullen Ruimte maken voor de liefde  Laat de goede vibes binnenstromen!"Aan het eind van het jaar doe ik altijd een terug- en vooruitkijkritueel. Bij het vooruitkijken hoort (in mijn ogen) het formuleren van een aantal doelen waar ik dit...

Het belang van een opruimroutine

< Naar Tijdorganiseren Het belang van het hebben van een opruimroutine: organiseer je leven  Wist je dat het hebben van een effectieve opruimroutine je kan helpen om orde te scheppen in de chaos en je leven te organiseren?Een opgeruimde omgeving zorgt niet...