Tijd

De kracht van een tomaat

Wil jij alles weten over opruimen en organiseren? En dan het liefst weten hoe je er zo min mogelijk tijd in hoeft te stoppen?

Ooit geweten dat tomaten goed zijn voor je productiviteit?
Dat zit zo, ooit was er een Italiaan met de naam Francisco Cirillo. Hij ontdekte tijdens zijn studie een manier van werken waarvoor hij zijn eierwekker gebruikte. Die wekker had de vorm van een tomaat en tadaa… de pomodoro techniek was geboren.

Ik moet eerlijk zeggen; ik ben fan (en dat ben ik niet zo snel van tijdmanagementtechnieken). Deze pomodoro techniek is makkelijk te begrijpen en toe te passen. Behalve een (kook)wekker of timer op je telefoon heb je niets meer nodig.

Hoe werkt het?
In het kort komt het erop neer dat je 25 minuten werkt en na deze 25 minuten 5 minuten pauze neemt. Bij voorkeur ga je in deze pauze even iets doen waar je niet bij na hoeft te denken. Koffie pakken, even naar buiten of een mini workout doen. Alhoewel, dat roep ik nu wel heel stoer, maar verder dan een kop thee pakken en misschien een was in de machine gooien als ik thuis ben kom ik meestal niet hoor 😉

Anyway, na 3 of 4 van deze blokken maak je je pauze een half uurtje om daarna weer opnieuw te beginnen.
Als je het goed wil doen en een beetje gewend bent dan kun je steeds beter inschatten hoeveel pomodoro’s jouw taken kosten, en kleine taken kun je bundelen tot 1 pomodoro waardoor je lekker door kunt werken en kunt strepen op je to do lijstje.  

Ik zei het al eerder, ik ben fan. Ik ben beter gefocust en laat me minder afleiden.
25 minuten zonder appjes en social media is zelfs voor een telefoonverslaafde als ik goed vol te houden, en in die 5 minuten heb ik voldoende tijd om een kop thee te halen, een was in de machine te doen of even met mijn coworkers te kletsen.

Pomodoro jij met me mee?

Wil jij deze techniek ook eens ervaren? Doe dan mee met één van de samenwerkochtenden in de Let’s Organize community op facebook. Meld je aan en ontvang alle updates en activiteiten in je mailbox!

Over de auteur

Ilona Visker | Founder van letsorganize.online

Ilona Visker is senior professional organizer en oprichter van Let's Organize. In haar blogs neemt ze haar jarenlange ervaring als organizer en single mom mee om jou te laten zien hoe je zo simpel en effectief mogelijk kunt organizen

Nieuwste berichten

Toch vakantiestress

< Naar TijdTijd Toch weer vakantiestress  Deze blog plaats ik een paar uur voor ik op vakantie ga. Ik heb vanmiddag nog 2 kantjes aan 'to-do's' weggewerkt en eigenlijk had ik nog meer willen doen. Over het algemeen heb ik mijn tijd goed in de smiezen, hoe kan...

Besparen door op te ruimen

<terug naar GeldGeld Besparen én meer ruimte? Dat je geld kunt verdienen met opruimen wist je waarschijnlijk wel. Maar opruimen en bespraen, dat is wat minder voor de hand liggend. Of toch niet? Heb je net een leuk kastje gekocht, heb je niet de juiste...

Toverstafje

<terug naar Spullen Spullen Toverstafje?  Stel; je wordt morgen wakker en er is iemand langsgeweest met een toverstaf om je huis op te ruimen. Waar zou je dat het eerste aan merken? Wat komt er het eerste bij jou op? De stapel was die je naast je bed...

Kip zonder kop

< Naar Tijd Tijd Kip zonder kop  Vroeger toen ik nog in loondienst werkte had ik een manager die je de hele dag van links naar rechts zag lopen met een stapel dossiers. Wat hij zei was altijd hetzelfde; ik heb het druk. Ik heb het zoooo druk! Herken jij ze...

Stop de stapels

<terug naar GeldGeld Stop de stapels Jaren geleden maakte ik samen met mijn dochter een video voor een “stop de stapels” challenge. Hoewel we samen de grootste lol hadden toen zij van buiten een berg aan folders en krantjes door de brievenbus duwde, schrok ik op...

Waar blijven mijn sokken?

<terug naar SpullenSpullen Waar blijven mijn sokken?Ik weet niet hoe het bij jou gaat maar ik kom toch wel heel regelmatig single sokken tegen in de schone was. Het lijkt wel of er een of ander sokslurpend monster in mijn wasmachine woont Mijn vriendinnen hoor ik...

Lees meer over