Tijd

Kip zonder kop

 

Vroeger toen ik nog in loondienst werkte had ik een manager die je de hele dag van links naar rechts zag lopen met een stapel dossiers. Wat hij zei was altijd hetzelfde; ik heb het druk. Ik heb het zoooo druk! Herken jij ze ook?

Kip zonder kop
Wat hij er mee wilde laten zien was; kijk mij, ik ben belangrijk en ik heb het heel druk met mijn hele belangrijke taken. Wat jij écht liet zien was; ik heb geen overzicht in mijn prioriteiten en heb mijn werk niet onder controle. 

Loop jij ook weleens als een kip zonder kop rond? En ben je dan écht zo druk of denk je dat je druk bent? 
Probeer op dit soort momenten eens pas op de plaats te maken. Dat klinkt misschien raar als je al zo druk bent, maar het zal je echt helpen. Kijk heel kritisch naar je to do lijstje en stel jezelf de volgende vragen:
Heeft alles prioriteit wat er nu op mijn lijstje staat?
Is alles belangrijk?
Moeten de dingen op mijn lijstje nu gedaan worden, of kan het op een later moment ook gedaan worden?
Moet IK dit doen, of kan ik dit doorschuiven naar een ander?

Ik hoop dat deze vragen je inzicht geven in jouw to do lijstje en je van daaruit misschien wel enkele dingen kunt schrappen. Wil je er dieper op in gaan en leren hoe ik het doe? Binnenkort plaats ik hier een podcast online waarin ik je vertel hoe ik keuzes maak en heb gemaakt!

 

Over de auteur

Karin Blonk professional organizer budgetcoach

Ilona Visker | Founder van de community

Ilona is (senior) professional organizer en schrijft artikelen over haar ervaringen van de afgelopen jaren.

Nieuwste berichten

Het belang van een opruimroutine

< Naar Tijdorganiseren Het belang van het hebben van een opruimroutine: organiseer je leven  Wist je dat het hebben van een effectieve opruimroutine je kan helpen om orde te scheppen in de chaos en je leven te organiseren?Een opgeruimde omgeving zorgt niet...

Opruimen tijdens de Ramadan

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig islamitische gezinnen mogen helpen bij het opruimen en organiseren van hun woning. 1 oud klant, laten we haar Nora noemen, nam vorige week weer contact met mij op voor een duwtje in de juiste richting. Zij gaf aan dat nu de Ramadan weer begonnen was zij om meerder redenen de behoefte voelde om haar woning weer een reset te geven.

Maaltijdplanner

Een maaltijden planner gebruiken is een verademing om niet elke dag je hoofd te hoeven breken met “Wat gaan we vandaag eten?”. Of te eindigen met alweer hetzelfde gerecht als vorige week.

Je voorraadkast opruimen

Bijna elk huis heeft wel een voorraadkast. Een voorraadkast is in principe bedoeld voor het schoon en droog bewaren van je boodschappen. Maar in veel gevallen vind je er  ook vele andere spullen. Denk aan; schoenen, vazen, de stofzuiger, schoonmaakspullen, batterijen, spelletjes en wellicht nog meer…

Gewoontes

Iedereen kent ze wel. De goede en de slechte. Degene die je niet hebt of die je wel hebt. Welke je graag zou willen dat je ze had of juist niet had.

Kinderbijslag, wat koop jij er van?

<terug naar GeldGeld Wat doe jij met de kinderbijslag April is net van start, dat betekent dat de kinderbijslag van dit kwartaal weer gestort is. Wat doe jij er mee?Veel mensen hebben 1 betaalrekening en vaak 1 spaarrekening. De kinderbijslag wordt bijgeschreven,...

Lees meer over