Tijd

Kip zonder kop

 

Vroeger toen ik nog in loondienst werkte had ik een manager die je de hele dag van links naar rechts zag lopen met een stapel dossiers. Wat hij zei was altijd hetzelfde; ik heb het druk. Ik heb het zoooo druk! Herken jij ze ook?

Kip zonder kop
Wat hij er mee wilde laten zien was; kijk mij, ik ben belangrijk en ik heb het heel druk met mijn hele belangrijke taken. Wat jij écht liet zien was; ik heb geen overzicht in mijn prioriteiten en heb mijn werk niet onder controle. 

Loop jij ook weleens als een kip zonder kop rond? En ben je dan écht zo druk of denk je dat je druk bent? 
Probeer op dit soort momenten eens pas op de plaats te maken. Dat klinkt misschien raar als je al zo druk bent, maar het zal je echt helpen. Kijk heel kritisch naar je to do lijstje en stel jezelf de volgende vragen:
Heeft alles prioriteit wat er nu op mijn lijstje staat?
Is alles belangrijk?
Moeten de dingen op mijn lijstje nu gedaan worden, of kan het op een later moment ook gedaan worden?
Moet IK dit doen, of kan ik dit doorschuiven naar een ander?

Ik hoop dat deze vragen je inzicht geven in jouw to do lijstje en je van daaruit misschien wel enkele dingen kunt schrappen. Wil je er dieper op in gaan en leren hoe ik het doe? Binnenkort plaats ik hier een podcast online waarin ik je vertel hoe ik keuzes maak en heb gemaakt!

 

Over de auteur

Ilona Visker | Founder van letsorganize.online

Ilona Visker is senior professional organizer en oprichter van Let's Organize. In haar blogs neemt ze haar jarenlange ervaring als organizer en single mom mee om jou te laten zien hoe je zo simpel en effectief mogelijk kunt organizen

Nieuwste berichten

Toch vakantiestress

< Naar TijdTijd Toch weer vakantiestress  Deze blog plaats ik een paar uur voor ik op vakantie ga. Ik heb vanmiddag nog 2 kantjes aan 'to-do's' weggewerkt en eigenlijk had ik nog meer willen doen. Over het algemeen heb ik mijn tijd goed in de smiezen, hoe kan...

Besparen door op te ruimen

<terug naar GeldGeld Besparen én meer ruimte? Dat je geld kunt verdienen met opruimen wist je waarschijnlijk wel. Maar opruimen en bespraen, dat is wat minder voor de hand liggend. Of toch niet? Heb je net een leuk kastje gekocht, heb je niet de juiste...

Toverstafje

<terug naar Spullen Spullen Toverstafje?  Stel; je wordt morgen wakker en er is iemand langsgeweest met een toverstaf om je huis op te ruimen. Waar zou je dat het eerste aan merken? Wat komt er het eerste bij jou op? De stapel was die je naast je bed...

Stop de stapels

<terug naar GeldGeld Stop de stapels Jaren geleden maakte ik samen met mijn dochter een video voor een “stop de stapels” challenge. Hoewel we samen de grootste lol hadden toen zij van buiten een berg aan folders en krantjes door de brievenbus duwde, schrok ik op...

Waar blijven mijn sokken?

<terug naar SpullenSpullen Waar blijven mijn sokken?Ik weet niet hoe het bij jou gaat maar ik kom toch wel heel regelmatig single sokken tegen in de schone was. Het lijkt wel of er een of ander sokslurpend monster in mijn wasmachine woont Mijn vriendinnen hoor ik...

De kracht van een tomaat

Ooit geweten dat tomaten goed zijn voor je productiviteit? Dat zit zo, ooit was er een Italiaan met de naam Francisco Cirillo. Hij ontdekte …

Lees meer over